Επιλογή Σελίδας

Το μέλλον στους γραφειακούς χώρους

“Στόχος της IWG είναι να αυξήσει τα επιχειρηματικά κέντρα της κατά 50% μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021”.

Χρήστος Μισαηλίδης

Διευθύνων Σύμβουλος IWG plc

Στο εξελισσόμενο και ποικίλο εργατικό δυναμικό του σήμερα, είναι ξεκάθαρο ότι η ζήτηση για ευέλικτη εργασία αυξάνεται κάθε χρόνο. Όλο και περισσότεροι οργανισμοί επιτρέπουν στο προσωπικό να εργάζεται όπου θέλει, από απομακρυσμένες τοποθεσίες μέχρι και σε συνεργαζόμενους χώρους, βασιζόμενοι ακόμη και σε πιο ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις. Σε αυτό το πολύπλευρο περιβάλλον, το κανονικό ωράριο 9.00 – 17.00 τείνει να γίνει πλέον παρελθόν.

Η IWG, ο νούμερο ένα πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας παγκοσμίως, με 30 χρόνια εμπειρία στην παροχή καλύτερων επιχειρηματικών λύσεων ακινήτων, έχει παρουσία σε 120 χώρες, με 3.500 σημεία και επιχειρηματικά κέντρα. Mέσα στην επόμενη πενταετία, μάλιστα, υπολογίζεται ότι το 30% των γραφειακών χώρων μεγάλων εταιρειών θα αντιπροσωπεύεται από το παγκόσμιο δίκτυο της. Χώροι γραφείων, εικονικό γραφείο, κοινόχρηστος χώρος εργασίας, ευέλικτα προγράμματα χώρων εργασίας και αίθουσες συνεδριάσεων είναι τα προϊόντα τα οποία προσφέρει στους πελάτες της, με σκοπό εκείνοι να δημιουργήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και αύξηση της παραγωγικότητας τους.

Μέχρι στιγμής, τα επιχειρηματικά κέντρα στην Ελλάδα ανέρχονται στα 9, με 4 να εκπροσωπούν το brand της Spaces και τα υπόλοιπα 5 της Regus.

Στόχος της IWG είναι να αυξήσει τα κέντρα της κατά 50% μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021, σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδος και εκτός Αθηνών. Η ζήτηση για ευέλικτους χώρους εργασίας αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Σύμφωνα με έρευνες 4 στους 5 εργαζόμενους απορρίπτουν ευκαιρίες, οι οποίες δεν προσφέρουν ευέλικτη εργασία καθώς προτιμούν να βρίσκονται κοντά στον χώρο της οικίας τους. Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον οι εργαζόμενοι δουλεύουν συνολικά εκτός γραφείου τουλάχιστον 2,5 μέρες κάθε εβδομάδα. Η IWG, προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη του παγκόσμιου δικτύου της, έχει αναπτύξει από το 2019 ένα παγκόσμιο πρόγραμμα Franchise. Το πρόγραμμα δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο είδος επενδυτικής ευκαιρίας στον συγκεκριμένο, ταχέως αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό κλάδο. Ο τομέας των ευέλικτων χώρων εργασίας παρέχει μία μοναδική επενδυτική ευκαιρία Franchise, καθώς εκτός των άλλων αξιοποιούν μία εδραιωμένη βάση πιστών πελατών, που χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της καθημερινά σε όλο τον κόσμο.

Μέσω, λοιπόν, του προγράμματος Franchise αλλά και των Partnerships με ιδιοκτήτες ακινήτων η IWG επιδιώκει να δημιουργήσει ένα πανελλαδικό δίκτυο με παρουσία σε όλες τις μεγάλες πόλεις μέσα στην επόμενη πενταετία.